Narancsleves recept

 

*           előkészület: 30 perc

*           főzés: 15 perc

hozzávalók 4 főre

*           jó sok narancs (vagy 100%-os  narancslé)

*            1 cs vaníliás pudingpor

*            1 darab fahéj

*            8-10 szem szegfűszeg

*            csipet só

*            2-3 ek méz (vagy cukor)

*            fél marék mazsola

*            2 dl tejszín

elkészítés

1.            A  narancsok levét kifacsarjuk, személyenként 2,5-3 dl lével számolva.

2.            3-4 narancsot késsel meghámozunk, és apró kockákra vágunk.

3.            A levet feltesszük főni (egy keveset félreteszünk) 1 narancs reszelt  héjával, fahéjjal, szegfűszeggel, sóval, mézzel és a mazsolával.

4.            Míg fölforr, a félretett narancslében csomómentesre keverjük  a pudingport,  és ezt is a narancsléhez adjuk.

5.            A fűszeres narancslét  forrni hagyjuk pár percig, míg kicsit besűrűsödik, közben beletesszük a kockára vágott narancsokat és a tejszínt.

6.            Hidegen, tejszínhabbal tálaljuk.

Jó kis adventi étel. Most próbáltuk ki elöször. Kicsit fanyar, kicsit sűrű lett, és lehet h. mandargerezdekkel még fel lehetett volna dobni, de mindenképp érdekes, kipróbáklni való inyencség! 🙂 Jó étvágyat hozzá!

Címkék:
Tovább a blogra »