Narancsleves recept
2010 december 18. | Szerző: kisbeo |
* előkészület: 30 perc
* főzés: 15 perc
hozzávalók 4 főre
* jó sok narancs (vagy 100%-os narancslé)
* 1 cs vaníliás pudingpor
* 1 darab fahéj
* 8-10 szem szegfűszeg
* csipet só
* 2-3 ek méz (vagy cukor)
* fél marék mazsola
* 2 dl tejszín
elkészítés
1. A narancsok levét kifacsarjuk, személyenként 2,5-3 dl lével számolva.
2. 3-4 narancsot késsel meghámozunk, és apró kockákra vágunk.
3. A levet feltesszük főni (egy keveset félreteszünk) 1 narancs reszelt héjával, fahéjjal, szegfűszeggel, sóval, mézzel és a mazsolával.
4. Míg fölforr, a félretett narancslében csomómentesre keverjük a pudingport, és ezt is a narancsléhez adjuk.
5. A fűszeres narancslét forrni hagyjuk pár percig, míg kicsit besűrűsödik, közben beletesszük a kockára vágott narancsokat és a tejszínt.
6. Hidegen, tejszínhabbal tálaljuk.
Jó kis adventi étel. Most próbáltuk ki elöször. Kicsit fanyar, kicsit sűrű lett, és lehet h. mandargerezdekkel még fel lehetett volna dobni, de mindenképp érdekes, kipróbáklni való inyencség! 🙂 Jó étvágyat hozzá!
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: