Narancsleves recept

2010 december 18. | Szerző: |

 

*           előkészület: 30 perc
*           főzés: 15 perc

hozzávalók 4 főre
*           jó sok narancs (vagy 100%-os  narancslé)
*            1 cs vaníliás pudingpor
*            1 darab fahéj
*            8-10 szem szegfűszeg
*            csipet só
*            2-3 ek méz (vagy cukor)
*            fél marék mazsola
*            2 dl tejszín

elkészítés
1.            A  narancsok levét kifacsarjuk, személyenként 2,5-3 dl lével számolva.
2.            3-4 narancsot késsel meghámozunk, és apró kockákra vágunk.
3.            A levet feltesszük főni (egy keveset félreteszünk) 1 narancs reszelt  héjával, fahéjjal, szegfűszeggel, sóval, mézzel és a mazsolával.
4.            Míg fölforr, a félretett narancslében csomómentesre keverjük  a pudingport,  és ezt is a narancsléhez adjuk.
5.            A fűszeres narancslét  forrni hagyjuk pár percig, míg kicsit besűrűsödik, közben beletesszük a kockára vágott narancsokat és a tejszínt.
6.            Hidegen, tejszínhabbal tálaljuk.

Jó kis adventi étel. Most próbáltuk ki elöször. Kicsit fanyar, kicsit sűrű lett, és lehet h. mandargerezdekkel még fel lehetett volna dobni, de mindenképp érdekes, kipróbáklni való inyencség! 🙂 Jó étvágyat hozzá!

Címkék:

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Legutóbbi hozzászólások

Kategória

Blogkövetés

Iratkozz fel a heti hírlevélre és többé nem maradsz le a friss tartalomról.

Az adatkezelés további részleteiről itt olvashatsz: Felhasználási feltételek és Egyedi adatkezelési tájékoztató

Üzenj a blogger(ek)nek!

Üzenj a kazánháznak!

Blog RSS

Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!